Kiviliike velj. Alander hoitaa kivityöt koko Varsinais-Suomen alueella, sekä tarvittaessa myös sen ulkopuolella.

Meiltä lisänimien kaiverruksen lisäksi laattojen/merkkien kiinnitykset, hautakiven pesut, kunnostukset, hionnat, ja oikaisut.

Lisänimen kaiverrus

Lisänimen kaiverrusta varten kivi haetaan hautausmaalta verstaallemme Turkuun. Mikäli kivi on todella suuri, voidaan työ tehdä myös paikan päällä. Tekstit piirretään ja kaiverretaan aina samalla tyylillä kuin edelliset kaiverrukset.
Kaiverrukset pyritään tekemään kuntoon asiakkaan toivomana ajankohtana, esimerkiksi uurnanlaskuksi. Samalla kertaa onnistuu asiakkaan niin halutessaan kiven pesu, ja vanhojen tekstien kunnostus.
Arkkuhautauksissa hautakivi ja pohjakivi siirretään pois hautauksen tieltä, ja taulukivi tuodaan verstaalle työstettäväksi. Kiven saa tuoda takaisin vasta kun seurakunta on kunnostanut haudan.

Vanhojen tekstien kunnostus

Tekstien uudelleenkäsittely tehdään yleensä verstaallamme. Kivi pestään puhtaaksi, jonka jälkeen kaiverrukset maalataan tai kullataan uudestaan. Tekstin väriä voi halutessaan muuttaa kokonaan.
Tekstien värivaihtoehtoihin kuuluvat:
– lehtikulta 23k.
– kultahippumaali
– lehtihopea
– hopeamaali
– kultamaali (pronssinsävynen)
– musta, harmaa ja valkoinen maali 

Hautakiven hionnat

Kun hautakivestä loppuu tila, on mahdollista hioa kivi puhtaaksi, ja tekstittää se uudestaan. Esimerkiksi matala ja leveä kivi voidaan kääntää pystyyn, jolloin kiveen saadaan enemmän kaiverrustilaa. Myös kiven sivuja voidaan hioa. Hautakiveen voidaan myös halutessa lisätä lyhtyaukko.
Hautakivi voidaan tekstittää asiakkaan haluamaan järjestykseen. Tekstin väriä ja fonttia voidaan muokata tilan ja tarpeen mukaan. 

Hautakiven oikaisu

Vuosien saatossa routa ja puun juuret saattavat kallistaa hautakiven vinoon. Teemme hautakiven oikaisuja toukokuusta marraskuuhun. Hautakiven alle tehdään uusi sorapeti kalliomurskeesta, jonka päälle pohjakivi asennetaan uudestaan. Tämän jälkeen pohjakiven ympäristö tiivistetään vielä hienolla sepelillä.
Kaikille oikaisutöillemme on 2 vuoden oikaisutakuu. Tämä koskee myös arkkuhautauksia.